tiistai 19. marraskuuta 2013

Pennut kasvavat

Aika on mennyt hurjan nopeasti ja pennut ovat jo neljä kuukautta. Tänään käytiin Naavan kanssa toisella rokotuksella, varoituksista huolimatta päädyttiin ottamaan sekä tehosterokotukset että rabies, vaikka rabies suositeltaisiin ottamaan erikseen. Jäätiin kuitenkin odottamaan rokotuksen jälkeen vielä vartiksi eläinlääkärin aulaan, ja onneksi ei tullut mitään! Iltaruokakin maistui jo normaalisti. Puntarillakin käytiin ja Naavalla on painoa 6,2 kg.

Viime viikolla alkoi pentukurssi Heiluvassa hännässä ja harjoiteltiin katsekontaktia ja lähellä pysymistä. Hienosti se sujui, saa nähdä mitä uutta kurssilla opitaankaan. Ei siitä haittakaan varmasti ole :)

Hiljattain ehdimme jo säikähtyä, kun Naavaa ei näkynyt missään. Vaikka kuinka vihelleltiin ja kutsuttiin ja kaikista huoneista etsittiin. Lopulta hoksasin tarkistaa parvekkeen, kun muistin että olin käynyt siellä reilu puoli tuntia sitten. Naava olikin jo hypänneenä parvekkeen ovea vasten surullisen näköisenä, kuin katsoen että "saisinko jo tulla sisään". Se oli niin ovelasti vilahtanut ovesta etten ollut edes huomannut. Onneksi se ei kauempaa ehtinyt olla kylmässä. Muilta kommelluksilta ollaan tähän mennessä vielä vältytty ;)

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Meillä Hippu painoi rokotuksen yhteydessä jo 7,6 kg! Kuulemma ollaan hyvin painokäyrällä, mutta tarkkana saa kyllä olla ettei neiti pääse pulskistumaan koulutusnamien vuoksi:)

Joko teillä muilla ollaan jo sisäsiistejä? Meillä kyllä edelleen saattaa lirahtaa sisälle, jos ei emäntä tai isäntä ole tarpeeksi hereillä päästämässä ulos. Mielellään jo saisi olla vähän siistimpää, mutta kärsivällinen täytyy olla:)

Essi kirjoitti...

Jännä nähdä onko paljon kokoeroa näillä sitten kun ovat saavuttaneet aikuiset mittansa :) Meillä ei ainakaan vielä olla sisäsiistejä, mutta pikkuhiljaa selvästi kuitenkin edistymään päin on menossa!

Ona kirjoitti...

Sani painoi tänään jo 8.6kg, ei ole tullut noottia rokotusten yhteydessä lääkäreiltä ja kylkiluut tuntuu, niin lienee vielä ok. :)

Sisäsiisti Sanikaan ei vielä ole, tiettyjä merkkejä antaa kyllä, kun pitäisi päästä ulos (esim. katselemalla eteiseen/eteiseen menemällä, kiertämällä sanomalehtiä päin ja joskus haukahtelemalla). Mutta rakko kestää kyllä huomattavasti pidempään kuin muutama viikko takaperin. :)

Essi kirjoitti...

Oho, Sani onkin jo iso tyttö! Silloin kun olivat Naavan kanssa enää kahdestaan jäljellä pennuista kun menimme sitä hakemaan, niin Sani näytti jo silloin tosi paljon Naavaa isommalta :)